Aktiviteiten voorjaar 2018


Terug naar navigatie voorjaar 2018

Donderdag, 1 maart 2019. Vandaag is het de eerste dag van de maand maart. Als ik het positief zie is het de maand van het voorjaar, waarin de natuur opstart en de temperatuur langzamerhand vriendelijker wordt. Als ik het negatief bekijk betekent het voor mij dat we deze maand weer vertrekken. Dan is het verblijf in Spanje weer ten einde. Als troost: het duurt in ieder geval nog minstens 3 weken. Vandaag was het in de morgen bewolkt en dus koud. Laat in de middag werd het beter al trok ook de wind weer flink aan. Toen ik stond te afwassen, want dat is mijn taak hier naast een heleboel andere taken, kwam het water bijna horizontaal uit de kraan! Dat was natuurlijk lastig maar uiteindelijk kwam de afwas toch klaar. Maar op dat moment was de zon er even en was het daarom toen niet heel erg koud.

Vanmorgen zijn Trudy en Mary gaan zwemmen in het overdekte zwembad op de camping. Vanavond gaan we bij Frans frites met kippenpoten eten. Trudy zorgt dan voor de kippenpoten en Frans voor de frites. Ik heb net even mogen proeven en dat was erg lekker.

Vanavond willen we naar de nieuwe TV-serie Dokter Deen kijken. De vorige serie’s waren heel leuk. Ik had vandaag de kans om mijn vele mail uit de afgelopen week te bekijken en waar nodig te beantwoorden.

Nadat we vanavond bij Frans heerlijk hadden gegeten begon het later op de avond weer opnieuw te regenen met soms flinke windvlagen. Daarom heb ik uit voorzorg wat stormlijnen gezet. Je weet immers maar nooit. Toen was het weer slaaptijd. Dit was het voor vandaag.


Vrijdag, 2 maart 2018. Toen we wakker werden was het nog droog maar tegen 08.00 uur begon het weer te regenen, Bahh!! Ik heb toen snel de hoes over snorscooter getrokken. Alles wordt buiten dan nat. Niet fijn allemaal. Trudy gaat vanmorgen weer  boodschappen doen. Na het douchen was Trudy al vertrokken.Nu zit ik tegelijk TV naar MAX te kijken en zit ik achter mijn PC.

En ik hoor nu gelukkig geen spatten meer op het dak. Als we binnen willen weten of het regent horen we de kleinste spatjes in de voortent en als het harder regent horen we dat ook in de camper. Vandaag verwacht men dat het wisselvallig blijft.  

In de loop van de middag was er niets veranderd. Telkens “miezerbuien” en dan weer werd de bewolking even wat dunner. Gelukkig was de wind gaan liggen en was de temperatuur redelijk. In ieder geval veel beter dan in Nederland. Dus hebben wij niets te klagen. Vanavond eten we samen in de camper en vanavond kijken we onze series. Het lijkt erg saai misschien, maar het geeft wel wat rust. Vandaag ben ik opnieuw verkouden geworden. Toen ik vanmorgen wakker werd had ik flinke keelpijn en liep het snot uit mijn neus. Ik weet niet hoe ik er aan kom, maar het is niet anders. Ik baalde wel erg. Ik heb gelukkig mijn ervaring uit de vorige maand en weet wat ik moet doen. Ik hoop alleen dat het nu niet zo lang gaat duren als de vorige keer.


Zondag, 4 maart 2018. Het weer was erg wisselvallig vandaag. De regenbuien trokken met regelmaat over ons heen. Om 13.00 uur hebben we samen met Frans en Mary broodjes met kroket gegeten. Die avond zouden we met hen gaan eten bij de Mandarin. Maar toen we op weg waren naar de Mandarin konden we het restaurant niet bereiken, Alle toegangswegen waren geblokkeerd. De weg van het restaurant stond vol met politieauto’s. We hebben het nog een paar keer geprobeerd. Maar niets lukte. We besloten toen naar Albir te rijden. In Abir aangekomen zagen we aan de Avenuda D’Albir een voor ons nieuw Chinees-Indisch restaurant “Puente de Oro”. Na een kort overleg besloten we daar naar binnen te gaan. Het bleek een keurig restaurant te zijn en het was erg druk. We werden daarom verwezen naar het overdekte terras. Ze hadden zelfs Nassi Rames en de keuze voor ons was toen snel gemaakt. Het eten was heerlijk maar wat duurder dan we gewend waren. Verder hebben we zelf heerlijk gegeten en de Nassi Rames was perfect, alleen voor Frans was het wat minder door een slechte bami. Na het heerlijke eten vertrokken we weer naar de camping. We hebben daarna  nog naar onze TV-series kunnen kijken. Het was ondanks het slechte weer toch een gezellige dag geworden. Ondanks mijn verkoudheid heb ik daarna goed geslapen..Navigatie Voorjaar2018 voorjaar2018-09 Navigatie Voorjaar2018


Dinsdag, 6 maart 2018.  Gisteren hebben we samen met Frans en Mary Wraps met Surinaamse Rotie bij ons in de camper gegeten. Het is een bewerkelijk menu en Trudy is daar een groot deel van de dag mee bezig geweest. Het was erg lekker.

Vandaag was het in eerste instantie een zonnige dag, maar in de loop van de middag betrok de lucht weer en werd het fris. Het werd een drukke dag. Trudy heeft in de tijd dat ik boodschappen deed het beddegoed gewassen op de Raco-wasmachine, maar niet alles kon in de trommel. Het restant komt morgen aan de beurt’Ik heb de camper uitgezogen met de goede stofzuiger van Mary en dat bleek erg nodig!! Maar alles is nu weer stofvrij.Mijn auto-stofzuiger kan dit niet zo goed en wordt bovendien erg warm. Ik ben dus vanmorgen met Frans en Mary boodschappen wezen doen, waarna onze gasten bij ons koffie bleven drinken. Ons verblijf gaat nu korten. Ik mik dat we, afhankelijk van het weer op onze route omstreeks de 21e vertrekken.  We zullen zien. Het was vanavond niet koud meer. De wind was gaan liggen.

Er waren vandaag twee sterfgevallen op de camping. Tja, er verblijven hier veel ouderen waardoor de kans groot wordt. Het is niet anders.


Indruk van de zondagse markt in Benidorm

Vlakbij de Markt een ongerepte omgeving….

Donderdag, 8 maart 2018. Vannacht heeft het weer flink geregend. Vanmorgen heb ik op verzoek van Trudy Sjaak uitgelaten. Voor haar was het door de regen niet te doen op het uitlaatterrein. De modder is daar dan kompleet, waardoor je er bijna niet kan lopen. Bovendien gevaarlijk door de kans van uitglijden. Daarna klaarde lucht weer op en werd het droog. We zagen zojuist nog even de zon doorbreken. Je kan de paden en wegen nu zien opdrogen. Het moet vandaag ruim 22 graden worden en ik hoop dat het uitkomt. We gaan zo een boterham eten in de camper en dan zien we wel weer. Tot straks.

Op iedere marktdag staat daar onze Panfluit-artiest zijn muziek te laten horen, erg mooi!!

(Klik op de foto’s voor meer informatie.)