Aktiviteiten voorjaar 2018


Terug naar navigatie voorjaar 2018


Maandag, 1 januari 2018, Nieuwjaarsdag.

Ja, we zijn weer aan een nieuw jaar begonnen. Het weer is hier in Benidorm zoals we hier gewend zijn. Het was vandaag de hele dag volop zon en een strakblauwe hemel.  We hebben vandaag de was gedaan en die was snel droog. De temperatuur was goed, maar wat aan de frisse kant. We hebben geen werkende thermometer meer. De huidige heeft de reis naar Spanje niet overleefd. Daarom schat ik de temperatuur nu op ca. 18 graden in de zon. Morgen moeten we een nieuwe  kopen.

De jaarwisseling hebben we bij Frans en Mary door gebracht.  Het was erg gezellig. Tegen een uur zijn we naar onze camper terug gegaan.

Ik heb goed geslapen. We werden, zoals we altijd doen, tegen 8 uur wakker. En dan begint ons dagelijkse ochtend ritueel van onze Sjaak uitlaten, ontbijten, sinasappels persen, medicijnen in nemen, koffie drinken  en douchen. We staan nu helemaal achterin de camping met een relatieve kleine plek. De camping is helemaal vol. Ik ga regelmade flesen waren omgeruilden naar een grote zonnige plek. Maar Trudy zou wel graag weg willen van deze plek. Na de was hebben we heerlijk even in de zon kunnen zitten. Toen de zon wat minder werd gingen we weer naar binnen.

Ik ben vanmiddag nog met Hans, met Sjaak naar de berg geweest. Daar kan hij normaal flink rennen, maar vandaag had hij andere plannen en weigerde te luisteren. Hij moest daarna een tijdje aan de lijn.

Toen het terrein wat overzichtelijker werd mocht hij weer los en dat ging verder goed. Vanavond in de camper gegeten en toen heb ik de PC gepakt om mijn website aan te pakken en verder TV te kijken.


Dinsdag, 2 januari 2018.  Vandaag is alweer de kop van het jaar er af. Hier in Spanje is het vandaag net als bij ons een gewone werkdag. Gisteravond zijn we in de camper gebleven en hebben lekker gegeten.

Vanochtend was Sjaak weer ondeugend en we moeten nu erg op hem letten want hij wil steeds naar Connie en Hans oversteken. Hij zit nu steeds aan de lijn. Dat is jammer, maar het kan niet anders. Van de week komen onze buurtjes weer terug en dan moeten we wat meer om lopen. Nu kunnen we als het nodig is doorsteken en dat gaat natuurlijk veel sneller, vooral als je hoge nood hebt!!

Frans en Mary zijn boodschappen gaan doen en Trudy is naar de kapper in Benidorm. We hebben geen specifieke plannen voor vandaag op de agenda staan. Ik heb het plan om vanmiddag te gaan fietsen. We zullen zien of daar wat van komt.


Donderdag, 4 januari 2018. Vandaag was het hier windstil en prachtig weer. Vanmiddag was het om 14.00 uur zelfs 28 C in de schaduw

(Als de thermometer liegt, doe ik dat ook….. .  ). En dat in januari!!! We hebben heerlijk in de zon gezeten en heb ik lekker zitten lezen..

OFransV uitgezonden en is erg geestig en aangrijpend en geeft inzicht in het reilen en zeilen in een verzorgings tehuis. Toch ook ons voorland!

We blijven vanavond in de camper eten. Het is nog een verrassing wat het gaat worden. Frans heeft al aangekondigd dat hij komende zondag nassi gaat maken. Mary heeft vandaag haar verstandskies laten trekken. Verder geen nieuws vandaag. Tot morgen.

Navigatie Voorjaar2018

Wij wensen alle familie, vrienden en kennissen een fantastisch 2018!!!!

Vervolg trip naar Spanje

december 2017 - april 2018

Navigatie Voorjaar2018


Maandag, 8 januari 2018. In het afgelopen weekend is mijn verkoudheid verergerd en het is nu duidelijk griep geworden. Overal pijn, snotverkouden, keelpijn en hoesten. Vanmiddag ben ik in mijn bed gekropen met de nodige Paracetamols. Trudy is met Hans en Connie naar de C&A gewees in het winkelcentrum waar ook de Carrefour is. Ik heb gelukkig wat kunnen slapen, tenminste zolang Sjaak me met rust liet. Die wilde voortdurend naar buiten, maar dat ging nu helaas niet. Tegen 17.00 uur kwam Trudy weer te voorschijn. We hadden met Frans en Mary afgesproken om vanavond bij de Blauwe Walvis biefstuk te gaan eten. Ik gaf Trudy mijn voorstel om alleen met ze naar de Bauwe Walvis te gaan, daar ik er nu niet de puf voor heb. Tegen 19.00 uur vertrok Trudy, Ik sprak af dat ik het restje hutspot zou eten. We kunnen nog steeds niet de magnetron gebruiken. We  bezitten helaas nog geen borden en schalen die geschikt zijn voor onze magnetron. Dus, dat betekent warm maken met een pan op het gas, dat in de eerste plaats veel langer duurt en vaak het gevaar heeft dat het eten kan aanbranden als je niet oplet.

Vandaag nog in de weer geweest met onze gastanks. Alle gastanks waren vandaag leeg. Frans heeft ons geholpen door mij naar het gasstation in Benidorm te rijden. Toen de nieuwe fles was aangesloten dachten we dat het probleem was opgelost. Nee dus!! Vanavond is de verwarming uitgevallen en niet meer aan te krijgen, Ik heb nog wel gas op de kookplaat. Maar minder dan ik verwacht heb. Morgen komt Caravan Care voor de koeling en dan kan hij meteen naar dit probleem oplossen, weer een probleem….. Grrr. .  

Ondertussen hebben we weer naar een aflevering van “Het dagboek van Hendrik Groen”  gekeken. Weer opnieuw een erg trieste aflevering.

Daarna was de dag weer om en gaan we weer slapen. Slaap ze!!


Woensdag, 10 januari 2018. De laatste dagen waren voor mij niet prettig. Ik heb me flink ziek gevoeld. Ik heb al een heel flesje neusspray op gebruikt. En, het is nog steeds niet minder geworden. Vandaag en gisteren heb ik vaak op bed gelegen. Vandaag werd ik ook weer duizelig, blijkbaar is dit een teken dat het niet goed gaat. Veel bekenden op de camping zijn eveneens ziek. Ik ben het nu spuugzat en wil dat het nu snel over gaat.

Gisteren is Caravan Care geweest en is het probleem van de koelkast opgelost. De reparateur gaf wel aan dat als het probleem zich herhaalt er een nieuw onderdeel in moet. Vanavond gaan we in de camper gebakken courgette eten. Ik hoop dat ik het kan proeven. Dat was het voor vandaag.


Donderdag, 11 januari 2018.

Bij mij stabiliseert de griep zich gelukkig. Vanochtend heb ik nog veel op bed gelegen. Trudy heeft nieuwe Paracetamol Bruis gehaald en die werkte veel beter. Niet dat het nu snel gedaan is met de griep. Maar het wordt niet meer erger. Ik heb weer een aantal taken van mij weer kunnen oppakken. Het gaat nog wel erg stroef.

Het project windscherm is niet gelukt. De grond is te hard om het windscherm te verankeren. Het geheel bleek erg los te blijven staan.

Onze Zweedse buurman was bang dat het windscherm als het zou gaan stormen dwars door zijn voortent zou gaan. Dit leek mij een beetje overdreven, maar deze man liet blijken dat hij het niet zou accepteren…… We gaan nu proberen het op gaan we samen met Connie en Hans eten bij de Griek in Albir (een andere manier te gaan doen. We zullen zien.


voorjaar2018-03